Είναι εύκολο και από σήμερα μπορείτε να φτιάχνετε το δικό σας!
Τι θα χρειαστούμε:
- 820-850γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 470γρ νερό
- 70γρ ζάχαρη
- 20γρ μαγιά ξερή
- 60γρ ελαιόλαδο
- 2κ.τ.γ αλάτι
- 2κ.τ.σ ελαιόλαδο για τη φόρμα
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός απο το αλεύρι στο μίξερ με τον γάτζο ή με το χέρι. Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει ελαστική ζύμη και να ξεκολάει απο τα τοιχώματα, αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Βάλτε τη ζύμη στη λαδομένη φόρμα του κέικ(10χ30 εκ. ή σε δυο μικρότερες αν δεν έχετε) και σκεπάστε με πετσέτα για 30-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Βγάλτε απο τον φούρνο και βάλτε το σε μια σχάρα ωστε να κρυώσει καλά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ή φρυγανίστε.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com