Η Τόνια μας έστειλε την συνταγή της για μους σοκολάτα με μπισκότα, που κάθε φορά που την φτιάχνει γίνεται ανάρπαστη!
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 μπισκότα πτι-μπερ
- 650 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
- 1 βούτυρο μαλακό
- 1 αβγό
- Γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
- Ρούμι ή κονιακ
- Τρούφα
- Ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε 5 λεπτά το βούτυρο. Ρίχνουμε την πραλίνα και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το αβγό και για άλλα 5 λεπτά τα χτυπάμε και ρίχνουμε την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς.
Προσθέτουμε το γάλα, το ποτό που επιθυμούμε και βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα μέσα στο γάλα, και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε εναλλάξ, μπισκότα και τέσσερις κουταλιές μους κάθε τρεις φορές και η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μους.
Ρίχνουμε την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.