Πρωτότυπο και εύκολο!
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τη ζύμη:
- 250 ml γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 85 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ βούτυρο
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 αυγό
- 1 κ.τ.γ κανέλα
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το πανάρισμα :
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη μαύρη
- 60 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.τ.γ κανέλα
Για τη ganache:
- 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 150γρ κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ενα μπόλ ανακατεύετε τη μαγιά με το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το βούτυρο,το αυγό και τη βανίλια με το σύρμα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια βάλτε τον γάντζο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά (αν κολλάει προσθέστε 2κ.τ.σ αλεύρι).
Λαδώστε ενα μπόλ και βάλτε στην άκρη τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα για μια ώρα. Όσο περιμένετε τη ζύμη σε ενα μπόλ ανακατέψτε τα υλικά για το πανάρισμα εκτός απο το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων.
Όταν περάσει 1 ώρα κόψτε σε μικρές μπαλίτσες τη ζύμη και περάστε τις διαδοχικά απο το βούτυρο και απο το μείγμα της ζάχαρης. Γεμίστε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ με τα μπαλάκια βάζοντας το ενα δίπλα στο άλλο.
Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά για 40 λεπτά περίπου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και ξεφορμάρετε.
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και με το που πάρει βράση αποσύρετε απ΄τη φωτιά και ανακατέψτε να λιώσει.
Κόψτε με τα χέρια κομμάτι και βουτήξτε στη ganache σοκολάτας!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com