Υγιεινή και θρεπτική συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 στήθη κοτόπουλο
- μείγμα μπαχαρικών (2κ.τ.γ πάπρικα,1κ.τ.γ κύμινο, 1κ.τ.γ ζάχαρη, 1κ.τ.γ αλάτι,1κ.τ.γ πιπέρι)
- 180γρ κινόα
- 50 γρ ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα απο 2 λάιμ
- 20γρ τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια
- 10 φυλλαράκια πρασινάδα(π.χ: ρόκα,σπανάκι,μαρούλι)
- 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
- μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα
Πως το φτιάχνουμε:
Βάλτε τη κινόα σε ενα μπόλ με μπόλικο νερό για 15 λεπτά. Την ξεπλένετε 2-3 φορές σε άφθονο νερό και τη στραγγίζετε.
Βάζετε τη κινόα στη κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Τη βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να δείτε οτι σκάει ο σπόρος της.
Όση ώρα βράζει η κινόα ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το λάιμ, ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε.
Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ενα μπόλ. Όταν η κινόα ειναι έτοιμη σουρώστε και βάλτε τη κάτω απο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να κρυώσει καλά. Σουρώστε καλά και βάλτε τη στο μπόλ με τα λαχανικά, ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το κοτόπουλο.
Για το κοτόπουλο: Ζητήστε στον χασάπη σας να σας ανοίξει το κάθε στήθος στη μέση (με αυτό τον τρόπο ψήνετε πιο γρήγορα). Μαρινάρετε με το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνετε το κοτόπουλο και απ΄τις δύο πλευρές για 15 λεπτά περίπου.
Τέλος σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την κρύα σαλάτα κινόα!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com