Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 φλιτζανιού ξίδι
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής