Μια εύκολη και αρκετά πικάντικη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. peperoncino ψιλοκομμένο
- 500 γρ. γαρίδες μέτριες, με το κέλυφος, χωρίς το κεφάλι
- 700 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5-6 λεπτά. Όταν έχει πιει τα πολλά υγρά και είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε την φωτιά. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και αφηνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε τα μακαρόνια στο σκεύος. Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips
- Για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές οι γαρίδες, χρειάζονται 5-10 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.
- Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής