Το πιο ωραίο γλυκό του φθινοπώρου!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό σταφύλι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 200 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (ψημένα στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200οC)
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του, για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο και αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 40 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα λεπτό. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το αποθηκεύσουμε σε δροσερό μέρος.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής