Αυτή η συνταγή θα δώσει γεύση στο πρωινό σας!
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 φέτες ψωμί αφράτες και χονδρές
- 2 αυγά
- 60 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη άχνη
- 5 κ.σ. βούτυρο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μέσα στο μείγμα βουτάμε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μουλιάσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες ή φέτες για τοστ, τότε απλώς τις βουτάμε να βραχούν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι. Κατόπιν, προσθέτουμε ανά δύο τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε να χρυσίσουν για 1 περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μεγάλο πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tip
Απογειώστε τη συνταγή με μαρμελάδα φράουλα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή φρέσκα φρούτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τσουρέκι αντί για τοστ. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε ελάχιστη ζάχαρη για το υγρό μείγμα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής