Μια θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φλιτζ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζ. μέλι
- 1/4 φλιτζ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
Πως τις φτιάχνουμε:
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βρόμη και χτυπάμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20x20 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά να απλωθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει. Κατόπιν κόβουμε σε μπάρες. Οι μπάρες βρώμης διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 7-8 μέρες.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής