Αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσουν κι αυτοί που δεν τρώνε μανιτάρια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500gr μανιτάρια πλευρώτους
- 1 ματσάκι ρόκα
- παρμεζάνα (50gr περίπου)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμένο
Πως τα φτιάχνουμε:
Κόβετε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί.
Ανακατεύετε σε ένα μπόλ το λάδι με το ξίδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και περιχύνετε τα μανιτάρια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καθαρίζετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια τη ρόκα.
Σερβίρετε τη ρόκα σε ένα πολύ μεγάλο πιάτο ή σε ρηχή σαλατιέρα και βάζετε από επάνω τα μανιτάρια.
Κόβετε φλούδες από την παρμεζάνα και γαρνίρετε το πιάτο.
Αυτή η σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα. Μπορεί όμως να συνοδέψει και ψητά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook