Μην αναρωτιέστε! Ναι, υπάρχει συνταγή για τα τέλεια τηγανητά αυγά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 φέτες μπέικον
- 150 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο, προαιρετικά
- λίγη ρόκα
- 6 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής