Η απόλυτη καλοκαιρινη λιχουδιά με το αγαπημένο μας φρούτο
Τι θα χρειαστούμε:
- Πεπόνι κομμένο σε κύβους (υπολογίστε 20 κύβους)
- 4 μοσχολέμονα
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρο ρούμι
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μέντα.
Πως το φτιάχνουμε:
Το μοχίτο είναι από τα αγαπημένα μας κοκτέιλ κι όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο! Φανταστείτε πόσο μας άρεσε η ιδέα να συνδυάσουμε το πεπόνι με το μοχίτο κι όχι σε ποτό! Για αυτή την ιδιαίτερη λιχουδιά θα χρειαστούμε πεπόνι κομμένο σε κύβους (υπολογίστε 20 κύβους), 4 μοσχολέμονα, 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 1/3 του φλιτζανιού μαύρο ρούμι και 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μέντα. Στύβουμε τα μοσχολέμονα και κρατάμε τον χυμό τους. Τοποθετούμε τους κύβους πεπονιού σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς μαζί με τη ζάχαρη, το ρούμι και τον χυμό από τα μοσχολέμονα.Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, βάζουμε 4 κύβους πεπονιού σε καλαμάκια (χρησιμοποιήστε αυτά για σουβλάκια), περιχύνουμε με το μείγμα που έχει μείνει στη σακούλα και με την τριμμένη μέντα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής