Πλούσια γεύση σε ένα γεύμα που για κάποιους ίσως καλύτερο από μια παραδοσιακή πίτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 αράβικες πίτες μεσαίες
- 2 φλιτζ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ή κιμά ή κρέας που περίσσεψε από την προηγούμενη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ανθότυρο σε τρίμματα
- 1 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3/4 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. ντομάτες τριμμένες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη ή ρεγκάτο
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το ανθότυρο, και το κεφαλοτύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, τις ντομάτες, τη φέτα και το μαϊντανό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Σε λαδωμένο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού από το μείγμα της ντομάτας. Απλώνουμε τις 4 πίτες ανοιχτές (σαν φύλλο) κι αδειάζουμε μέσα την γέμιση του κοτόπουλου. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πίτες και περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 20-25΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ζεστή κόβεται δύσκολα για οι πίτες θα μοιάζουν με ζυμαρικά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής