Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις συνταγές με μελιτζάνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμμα
- 250 γρ. φέτα σε τρίμμα
- 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 250 γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά μεγάλα
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200οC για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 180 C για 45΄, να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε το ογκρατέν, αφού κρυώσει.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής