Μια πρωτότυπη ιδέα για ένα νόστιμο και ένα θρεπτικό σνακ.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. κολοκυθάκι
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- 1 κ.σ. μέντα αποξηραμένη
- 100 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ξεπλένουμε καλά τo κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα μέντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε σε αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ τη μοτσαρέλα με ανθότυρο ή μαστέλο Χίου.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής