Ένα γλυκό που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αμύγδαλα άψητα, αλεσμένα σε σκόνη στο μούλτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- ξύσμα λεμονιού
- 4 αυγά
- 150 γρ. στέβια
- 375 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 βανίλιες (φρούτα) κομμένα σε λεπτές φέτες
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- 5-6 φράουλες κομμένες σε τέταρτα
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC και βάζουμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη στέβια, το γιαούρτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατόπιν, κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, στο κέντρο, και ρίχνουμε το μείγμα υγρών υλικών. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε το μείγμα τις θήκες κατά τα 2/3, τοποθετούμε από πάνω από μια-δυο φέτες νεκταρίνια και τις φέτες φράουλας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tips
Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως φράουλα, βατόμουρο, blueberries, κεράσι, πράσινο μήλο, ροδάκινο κλπ.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής