Το παραδοσιακό πιάτο για τους μερακλήδες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 φλιτζ. ξίδι από κρασί
- 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος το χοιρινό. Το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Το περιχύνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας και τη μαρινάτα στο τηγάνι (προσοχή, αν κάψετε το λάδι θα πετάγεται).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 15΄, μέχρι να πιει τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε και το κρασί.
Αφήνουμε να σιγοβράσει ακόμα 15΄, μέχρι να πιει όλο το κρασί και να μείνει με το λάδι του.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής