Ότι ωραιότερο για το καλοκαίρι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 340 γρ. κουβερτούρα
- · 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- · 40 γρ. Vinsanto
- · 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- · 1 συσκευασία παγωτο Βανίλια-Σοκολάτα (εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει)
- μπισκότα cookies με σοκολάτα σπασμένα, για το γαρνίσμα
Πως την φτιάχνουμε:
Ετοιμάζουμε τη σως σοκολάτας: σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα . Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βρέχουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο Vinsanto, με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην μουλιάσουν και διαλυθούν. Ανάλογα με τη διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε κόβουμε τα σαβαγιάρ που θα στρώσουμε στον πάτο. Αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα για να καλύψουμε την περιφέρεια του γλυκού. Χρησιμοποιούμε ψηλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Στρώνουμε σαβαγιάρ στον πάτο της φόρμας και καλύπτουμε τα πλάγια της φόρμας με τα ολόκληρα σαβαγιάρ. Πάνω από τη βάση απλώνουμε παγωτό. Επικαλύπτουμε με λίγη σως σοκολάτας και σπασμένα σοκολατένια μπισκότα. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις μέχρι να καλυφθεί η φόρμα. Επικαλύπτουμε με σως σοκολάτας και μπισκότα. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 12 ώρες να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε παγωμένη.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής