Μια συνταγή εύκολη και πρωτότυπη.
Τι θα χρειαστούμε:
- 24 άσπρα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κοτσάνια μανιταριών και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, το κασέρι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα σωταρισμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής