Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 αυγά αυγά
- 2 κουτ. σούπας μάραθος
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 250 γραμμάρια φέτα
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πως την φτιάχνουμε:
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το ούζο και τα αυγά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μείγμα του κέικ.
Προσθέτουμε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Βουτυρώνουμε μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για 45΄, να ροδίσει καλά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής