Αφράτο και πεντανόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 σφολιάτα (250 γραμ.)
- 500 γραμ. μαρμελάδα μήλο
- 150 γραμ. καρύδια αλεσμένα
- 3 βανίλιες
Για την επικάλυψη:
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά γάλα
Για το σερβίρισμα:
- Άχνη
- κανέλα
Πως το φτιάχνουμε:
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε 2 ίσα στενόμακρα κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το μήλο, τις βανίλιες και τα καρύδια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην σφολιάτα, αφήνοντας γύρω γύρω 1 εκ καθαρό Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι της σφολιάτας μας και το διπλώνουμε στενόμακρο μια φορά. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράζουμε λοξές γραμμές ,για να σχηματιστεί ">>" το σχέδιο, όταν το ανοίξουμε.
Ανοίγουμε προσεκτικά το στενόμακρο κομμάτι και κλείνουμε το στρούντελ τσιμπώντας τις άκρες γύρω γύρω. Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα το στρούντελ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook