Από εδώ και πέρα δεν θα τα αγοράζετε, αλλά θα τα φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 125 γρ. γιαούρτι
- 125 γρ. μαργαρίνη soft
- 8 γρ. bakingpowder
- 250 γρ. αλεύρι
αλάτι
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα)
Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση. Τα αλείφουμε με μαγιονέζα ή με ντιπ μουστάρδας/γιαουρτιού.
Κόβουμε τα αλλαντικά και τα τυριά στην μέση. Γεμίζουμε τα κρουασάν με φύλλα μαρουλιού και εναλλάξ με συνδιασμό γκούντα-γαλοπούλα, ημίσκληρο τυρί-ζαμπόν, γκούντα-ζαμπόν, ημίσκληρο τυρί-γαλοπούλα.
Σε κάποια από τα κρουασάν προσθέτουμε ντομάτα και σε κάποια αγγούρι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook