Μέχρι τώρα μπορεί να φοβόσασταν μην αποτύχει το τηγανιτό ρύζι, αλλά με αυτή τη συνταγή γίνεται εκπληκτικό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ ρύζι μπασμάτι
- 3 αυγά
- 1 φ.τ.κ αρακά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι-Πιπέρι
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 3 κ.τ.σ σόγια σως
Πως το φτιάχνουμε:
Βράστε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente βάση των οδηγιών που έχει η συσκευασία. Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη.
Σπάστε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.
Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά και ρίξτε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα και ανακατέψτε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα υλικά.
Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Ρίξτε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ψηθούν τα αυγά.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και τη σόγια, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην σελίδα του http://petros-syrigos.com/