Η συνταγή για «μαμαδίστικο» παγωτό που θα λατρέψουν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κουτί σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 βανίλια
Πως το φτιάχνουμε:
Xτυπάτε την σαντυγή μέχρι να γίνει αφάτη και τα ''στέκεται'' ρίχνετε την βανίλια, ρίχνετε σιγά σιγά το ζαχαρούχο ενώ συνεχίζετε το χτύπημα και στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το εβαπορέ.
Και το παγωτό κρέμα είναι έτοιμο.
Το βάζετε στην κατάψυξη σε περίπου 1-1 1/2 ώρες το βγάζετε και το ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι σε άλλες δύο ώρες κάνετε το ίδιο ξανά (μπορείτε να το κάνετε άλλη μια φορά σε 1 ωρίτσα)
Αυτό γίνετε για να αφρατέψει το παγωτό και να έχει πιο κρεμώδη υφή όταν το σερβίρετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με γλυκό του κουταλιού ή με τριμμένο μπισκότο ή πασπαλισμένο με φλούδες σοκολάτας ή τρούφα.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για να φτιάξετε ότι γεύση θέλετε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook