Μια έξυπνη, εύκολη και πολύ ιδιαίτερη πρόταση!
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
- 2-3 βραστά αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 gr. προσιούτο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πως τα φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις φέτες του προσούτο κατά μήκος στα 2 και τυλίγουμε ένα ένα τα σπαράγγια με μια λωρίδα του αλλαντικού.
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο από το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 16-20 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κάππαρη. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και ακουμπάμε πάνω ή τριγύρω τους την σαλάτα από τα ντοματίνια και τα αυγά, κομμένα όπως μας αρέσουν. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Tip: Και αν θέλετε να δώσετε έξτρα κίνητρο στους δύσπιστους δοκιμαστές της παρέας μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το προσούτο με μπέικον.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook