Η κλασική συνταγή με την προσθήκη της σοκολάτας που αγαπούν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 κτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 φλυτζ. τσαγιού νερό
- 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος ψιλοκομμένη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε το ρύζι σ᾿ ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
Έπειτα βάζουμε το γάλα με το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά.
Οταν ζεσταθούν, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βράσει το ρύζι, για 20΄ περίπου.
Δύο λεπτά πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, κι ανακατεύουμε το ρυζόγαλο να κρεμώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να λιώσει.
Εάν θέλουμε το ρυζόγαλο να γίνει πιο κρεμώδες και να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια, όταν το κατεβάσουμε απ᾿ τη φωτιά, κι αφού λιώσουμε την κουβερτούρα (όταν το κάνουμε σοκολατένιο), βάζουμε την κατσαρόλα σ᾿ ένα σκεύος με παγωμένο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κρυώσει.
Διαφορετικά το σερβίρουμε σε μπολ και τ᾿ αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook