Άλλη μια συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας υπέροχο λικέρ φράουλας
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρα (καστανή κατά προτίμηση)
- 750 ml βότκα
Πως το φτιάχνουμε:
Καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες (περίπου 1 κιλό) στην μέση. Βάλτε τις σένα μπωλ και ανακατέψτε μέσα ίση ποσότητα ζάχαρη μαύρη (γίνεται και με άσπρη ζάχαρη).
Αφήστε τις φράουλες με την ζάχαρη στο ψυγείο, για 48 ώρες. Βγάλτε τις φράουλες από το ψυγείο και προσθέστε 1 μπουκάλι βότκα, περίπου 700-750 ml.
Αφήστε άλλες 48 ώρες στο ψυγείο. Σουρώστε τις φράουλες καλά, να μην μείνουν στερεά κατάλοιπα στο λικέρ και βάλτε το σ' ένα καθαρό και αποστειρωμένο μπουκάλι. Κρατάει μήνες.
Σερβίρεται με πάγο.
Αντικαταστήστε την βότκα με ρούμι, προσθέστε και λίγα φύλλα δυόσμου και επαναλάβετε την διαδικασία και θα έχετε ένα εξαιρετικό Mojito style liquor.
Πολύ εύκολο και γρήγορο λικέρ, κρατάει εξ ίσου καλά με το παραδοσιακό, που γίνεται στον ήλιο. Οι φράουλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γλυκό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook