Μια εναλλακτική πρόταση για το γλυκό που αγαπάμε όλοι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. μέλι
- 420 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Πως τον φτιάχνουμε:
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε για 2 λεπτά το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής