Η Παρασκευή από την Λειβαδιά μοιράστηκε μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή για σουφλέ σοκολάτας. Βλέπω πως όσο έχει κρύο σας εμπνέει η σοκολάτα και νομίζω ότι σε όλους αρέσει.
Τι θα χρειαστούμε;
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
- 4 αβγά (4 κρόκοι)
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Αδειάζουμε τα αβγά με την ζάχαρη που χτυπήσαμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι, που πρώτα έχουμε κοσκινίσει
Αφού ανακατέψουμε καλά αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 6-8 λεπτά
Tips:
- Σερβίρεται ζεστό
- Συνοδεύεται με σαντιγί ή παγωτό