Η τέλεια συνταγή για πρωινό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ σκληρό αλεύρι
- 1 κ.τ.σ ξηρή μαγιά
- ½ κ.τ.γ σόδα
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 400 ml χλιαρό γάλα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- βούτυρο
- 5 κ.τ.σ μέλι
- καρύδια
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχετε ανακατέψει με 100ml χλιαρό νερό. Αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε μπόλ. Σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς. Χτυπάτε το μείγμα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε σταγόνες νερού αν χρειάζεται. Σκεπάστε με υγρή πετσέτα και αφήστε για 45 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.
Σε ένα τηγάνι αλείφετε με λίγο λάδι και με μια κουτάλα ή κουτάλι σούπας(αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε)ρίχνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν φυσαλίδες και τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρετε τις τηγανίτες με ένα καλό βούτυρο, μέλι και καρύδια.
Τις συνταγές του Πέτρου Συρίγου μπορείτε να τις βρείτε και στη σελίδα του http://petros-syrigos.com