Ένα εύκολο και συνάμα πρωτότυπο γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ αλεύρι
- 2 γρ σόδα
- 1 πρέζα ξινό
- 40 γρ κακάο
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 30 γρ σπορέλαιο
- 180 γρ ξινόγαλο
- 2 βανίλιες
Για τη βουτυρόκρεμα:
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Πως τα φτιάχνουμε:
Περνάτε απο κόσκινο το αλεύρι, τη σόδα, το ξινό, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες μέσα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά το λάδι με το αυγό και μετά ρίχνετε και το ξινόγαλο και ανακατεύετε. Με μια μαρίζ αναμειγνύετε όλα τα υλικά απο τα δυο μπολ. Στρώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και με ενα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνετε 20 μπισκότα 10 σε κάθε ταψί αλλα αφήστε χώρο γιατί απλώνουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου.Τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά. Σε ενα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε σε 3 δόσεις την άχνη ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται. Ρίξτε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα εως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα. Γεμίστε τα μπισκότα με μια κουταλιά της σούπας και σκεπάστε με το άλλο μπισκότο.
Τις συνταγές του Πέτρου Συρίγου μπορείτε να τις βρείτε και στη σελίδα του http://petros-syrigos.com