Μια κλασική συνταγή που δεν γνωρίζουμε όλοι να κάνουμε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 ντομάτες
- 4 πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες
- 3/4 κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο ματσάκι μαιντανό
- 2 μικρά καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.γ δύοσμο ξηρό ή φρέσκο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 με 2 1/2 χούφτες ρύζι μπασμάτι αρωματικό
- Αλάτι
- Μιξ πιπεριών
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.γ.ζάχαρη
- 4 κ.σ. κρασί γλυκό
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
Πως τα φτιάχνουμε:
Αρχικά ανοίγετε τα λαχανικά τα ετοιμάζετε και βγάζετε την ψύχα τους. Την ψύχα από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες την κρατάμε για τη συνέχεια.
Κόβετε το κρεμμύδι και μαζί με το ελαιόλαδο το σωτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέτετε τον κιμά και τον αφήνετε να καβουρδιστεί καλά μέχρι να ασπρίσει και να πιεί τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για ένα λεπτό ακόμα.
Έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένη την ψίχα απο τα λαχανικά μας που κρατήσαμε πιο πανω, δηλαδή τριμμένη ντομάτα, κολοκυθάκι και μελιτζάνα.
Τρίβουμε μέσα στον κιμά και τα καρότα. Προσθέτουμε τον δυόσμο τη ρίγανη το αλάτι την πάπρικα και το μιξ πιπεριών, καθώς και τη ζάχαρη. Εάν θέλουμε βάζουμε έξτρα ντομάτα τριμμένη.
Τα σωτάρω όλα για λίγο και στη συνέχεια προσθέτω και το ρύζι μπασμάτι.
Αφήνω την γέμιση για περίπου 20 λεπτά να βράσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και κατεβάζω από το μάτι.
Μόλις κατεβάσω από το μάτι ρίχνω μπόλικο ελαιόλαδο και μια γερή χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω τα λαχανικά μου καλά, τα περιχύνω με ελαιόλαδο τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο νεράκι και ψήνω στον αέρα στους 170 για περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Καλή σας όρεξη!!!
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook