Είναι εύκολο να το φτιάξετε σπίτι και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 τεμάχια λουκάνικα Φραγκφούρτης
- 4 τεμάχια ψωμάκια για hot dog
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- Αλάτι
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.τ.σ βαλσάμικο
- Ελαιόλαδο
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέστε αλάτι. Βάλτε τα λουκάνικα να βράσουν για 3 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά(αν στη κουζίνα σας το υψηλό είναι το 9,το βάζετε στο 6). Σωτάρετε για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τη γλυκάδα τους. Προς το τέλος προσθέστε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος βάλτε λίγο τα ψωμάκια στον φούρνο να ζεσταθούν, τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το λουκάνικο, τα κρεμμύδια και το τριμμένο καρότο. Προσθέστε κέτσαπ και μουστάρδα, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και σερβίρετε τα ζεστά.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com