Μια πρωτότυπη συνταγή για όσους αγαπούν το χταπόδι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κιλά χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 φύλλα δάφνης
- 2 κ.τ.σ μπαχάρι
- 2 κ.τ.σ πιπέρι κόκκους
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.τ.σ βαλσάμικο ξύδι
- Ελαιόλαδο, αλάτι
- 1 κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεχωρίστε το πλοκάμια από το κεφάλι του χταποδιού και σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάλτε πάνω μια λαδόκολλα και εκεί ρίξτε το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη δάφνη.
Από πάνω τοποθετήστε στη σειρά τα πλοκάμια και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και το θυμάρι. Κλείστε σαν φάκελο το χταπόδι ώστε να μείνουν τα υγρά του μέσα κατά το μαγείρεμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τέλος ανοίξτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο γιατί θα βγουν υδρατμοί, αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε το κάθε πλοκάμι στα δυο και σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα, σβήστε με βαλσάμικο και πασπαλίστε με πάπρικα. Σερβίρεται ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com