Μια κλασική κι εύκολη συνταγή με πολλά μυστικά για να γίνει ξεχωριστή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 500 γρ. πέννες ριγκάτες
- 200 γρ. μοτσαρέλα ή χαλούμι
- 3-4 κ.τ.σ τριμμένο πεκορίνο
- 1 κλωναράκι βασιλικό
- 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
- Ελαιόλαδο
- Ζάχαρη
- Αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Βράστε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και τα ζυμαρικά και βράστε τα al dente (ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας).
Για τη σάλτσα: Ζεστάνετε 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τις ντομάτες, 2 φύλλα βασιλικού κομμένα με τα χέρια σας, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη, 2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, ανακατέψτε και βράστε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάλτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ρίξτε τα μακαρόνια και τη σάλτσα. Ανακατέψτε και προσθέστε το πεκορίνο να πάει παντού. Τελειώστε με τη μοτσαρέλα και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com