Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, ειδικά τώρα που αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι να προσέχω λίγο τη διατροφή μου. Extra tip: Προτιμήστε το καστανό ρύζι Agrino σε σακουλάκι… βράζει πιο εύκολα και γρήγορα!
Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 10’
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 σακουλάκια καστανό ρύζι Agrino
Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
400 g γιαούρτι στραγγιστό 2%
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μυρώνι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 3 λεμόνια + 1 για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτουμε
τα σακουλάκια καστανό ρύζι Agrino Brown Family για σπυρωτό πιλάφι.
Παράλληλα σε ένα μπολ τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με τη γλυκιά πάπρικα, το μαϊντανό,
το βασιλικό, το μυρώνι, το δυόσμο και το ξύσμα από τα 3 λεμόνια και
ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε τα 3/4 της σάλτσας γιαουρτιού σε ένα άλλο μεγάλο μπολ
και όταν το καστανό ρύζι είναι έτοιμο αποσύρουμε τα σακουλάκια από
την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε πάνω από την κατσαρόλα κρατώντας τα με πιρούνι από την ειδική εγκοπή και σχίζοντας την ειδική
εγκοπή κάθετα τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με 1 κουταλιά από τη σάλτσα
γιαουρτιού πάνω στο ρύζι, λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.