Σε ποιον δεν αρέσει η σπιτική μπουγάτσα με τραγανό φύλλο κρούστας;
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Κανέλλα και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και τις βανίλιες.
Μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Σε ένα ταψί αλείφουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, λαδώνουμε και πάλι και από πάνω βάζουμε και δεύτερο φύλλο.
Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να βάλουμε 8 φύλλα. Δεν κόβουμε τα πλαϊνά θα τα χρειαστούμε στο τέλος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά περισσεύματα από τα φύλλα προς τα μέσα και σκεπάζουμε ελαφρά την κρέμα.
Από πάνω τοποθετούμε πάλι 8 φύλλα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και στη βάση.
Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook