Μας το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και ήρθε η ώρα να το μάθουμε κι εμείς.
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 αυγά
- 1,5 κούπα αλεύρι
- 1,5 κούπα ινδοκάρυδο
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1,5 κούπα σπορέλαιο
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 βανίλιες
- λίγη καρύδα επιπλέον για το στόλισμα
Για το σιρόπι:
- 2,5 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά τα αυγά και τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε και το σπορέλαιο.
Χτυπάμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά.
Θα πρέπει να κάνει χρώμα πάνω-κάτω και να μην είναι νερουλό στο κέντρο. Όταν είναι έτοιμο ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Ενώ ψήνεται το γλυκό, κατά το τελείωμά του φτιάχνουμε το σιρόπι, έτσι ώστε να είναι και τα δύο ζεστά όταν γίνει.
Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά.
Αφού ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε 5 λεπτάκια έξω από τον φούρνο και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά με κουτάλα, έτσι ώστε να πάει παντού το σιρόπι και να μην χαλάσει η επιφάνειά του.
Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook