Μια εξαιρετική ιδέα για πίτσα με λαχανικά και γαρίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375 ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35 γρ. ηλιέλαιο
- 35γρ. γάλα εβαπορέ
- 15 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
Για την πίτσα:
- 10 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες
- 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
- 1 φινόκιο σε φέτες
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 200 γρ. τυριά ανάμεικτα (π.χ μοτσαρέλα, γκούντα, πεκορίνο)
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 τμχ κάπαρη ή ελιές φιλεταρισμένες
- Ελαιόλαδο
Πως την φτιάχνουμε:
Βάλτε λίγο από το νερό, με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και αφήστε το για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά. Αφήστε το στην άκρη σκεπάζοντας το με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι σας βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίξτε τις γαρίδες με το φινόκιο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό από τη κάθε πλευρά, προσθέστε και το ξύσμα λεμόνι και αποσύρετε απ’ τη φωτιά. Ανάψτε το φούρνο να ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς. Όταν το ζυμάρι σας είναι έτοιμο χωρίστε το στα δυο και ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη στον πάγκο σας δυο πίτσες πάχους 2εκ.βάλτε και από τις 2 μεριές αλεύρι για να μη κολλάει στον πάγκο σας. Τις ψήνετε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζετε και καλύπτετε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες ,το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάπαρη ή τις ελίες.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά ακόμα έως ότου λίωσουν τα τυρία και σερβίρετε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com