Μια πεντανόστιμη ιδέα για όσους θέλουν λίγο να «στρώσουν» τη διατροφή τους.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τον κιμά:
- 1 κιλό κιμά απο γαλοπούλα
- 3 αυγά
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. παραμεζάνα
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Αιπέρι
Για την γαρνιτούρα
- 1/2 κιλό πατάτες baby
- Ρίγανη
- Πάπρικα
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τον άνηθο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά, τα αυγά, την παρμεζάνα, την φρυγανιά και το βούτυρο με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αλατοπιερώστε και ζυμώστε καλά.
Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθετε τα μπιφτέκια 200γρ περίπου και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, ύστερα τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Για τις πατάτες:
Τις πλένετε καλά και τις βράζετε με την φλούδα σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Έπειτα, τις στραγγίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε αλατοπίπερο, ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com