Ένα λαχταριστό γλυκό, σε μια version ξεχωριστή, σε σχέση με την συνηθισμένη.
Τι θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη μπισκότου:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Οreo
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
Για την γέμιση:
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ, ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. μασκαρπονε
- 2 βανίλιες
Πως το φτιάχνουμε:
Ετοιμάστε τη βάση μπισκότου. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυμματιστούν.
Στρώστε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίξτε μέσα και το τυρί με την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε τη σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί.
Αδειάστε το μείγμα μέσα στην στεφάνη, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε σιγά-σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο και ρίξτε τη πάνω από το τσίζ κέικ.
Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρετε
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com