Ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό για τα κρεατικά σας που θα λατρέψουν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 5 πατάτες μεγάλες (προσέξτε η φλούδα τους να ειναι σε καλή κατάσταση)
- Ημίχονδρο αλάτι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.τ.σ μαιντανό
- 5 κ.τ.σ βούτυρο
- 5 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Για τη σώς γιαουρτιού:
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Πως τις φτιάχνουμε:
Πλύντε καλά τις πατάτες να φύγει το χώμα που κρατάνε πάνω τους. Σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτο βάλτε στο κέντρο τη πατάτα και ρίξτε 1 κ.τ.σ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο και τυλίξτε καλά όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τις στα κάρβουνα που έχετε ανάψει και αφήστε τις εκεί για 2 ώρες περίπου.(μπορείτε να τις βάλετε και στον φούρνο στους 200 για 2 ώρες περίπου). Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι αν τρυπιούνται και βγάλτε τις. Ανοίξτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο γιατί καίει και κάντε ένα σταυρό στη μέση της πατάτας και εκεί βάλτε μια κουταλιά βούτυρο.
Για τη σως:
Βάλτε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά και ανακατέψτε.
Τέλος βάλτε τη σάλτσα πάνω από την πατάτα και σερβίρετε ζεστή γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com