Η εύκολη version της κλασικής συνταγής που όλοι αγαπάμε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 5 μήλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
- 5 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.τ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.τ.γ κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένο
- 500 γρ. Φαρίνα
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Πως την φτιάχνουμε:
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Παίρνετε λίγο από το βούτυρο και αλείφετε μια αποσπώμενη βάση τα πλαϊνά και τον πάτο της.
Πασπαλίστε τη βάση με καστανή ζάχαρη. Καθαρίστε τα μήλα και στρώστε τα κυκλικά κομμένα στα 6 κομμάτια.
Πασπαλίστε τα με κανέλα.
Χτυπήστε σε μίξερ (σαν να κάνετε κέικ) τη ζάχαρη με το βούτυρο για 6 λεπτά περίπου. Ένα-ένα προσθέστε τα αυγά στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα και το αλεύρι. Τέλος προσθέστε το καρύδι. Αδειάστε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά και αναποδογυρίστε. Σερβίρετε με παγωτό.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com