Μια διαφορετική συνταγή για κανελόνια.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τα κανελόνια-γέμιση:
- 500 γρ κανελόνια
- 1kg σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.τ.σ άνηθο
- 300 γρ ανθότυρο
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ ανθότυρο
- 2 κ.τ.σ φρυγανιά
Για την κρέμα:
- 2 κ.τ.σ βουτυρο
- 8 κ.τ.σ αλεύρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικων
- 300 γρ ανθότυρο
- 1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες
- 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Για την σάλτσα:
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήστε με κρασί. Προσθέστε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράστε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Για τη γέμιση:
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέστε το σπανάκι. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αφαιρέστε το καπάκι να εξατμισθεί το υγρό και στη συνέχεια προσθέστε τον άνηθο, πιπέρι, αλάτι και το ανθότυρο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την κρέμα:
Βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό και ανακατέψτε συγχρόνως με σύρμα χειρός. Συνεχίστε προσθέτοντας το ανθότυρο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε.
Τέλος ενσωματώστε τη κρέμα με τη γέμιση. Σε ένα πυρέξ απλώστε τη μισή σάλτσα. Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-κρέμα και τοποθετήστε τα στο πυρέξ. Περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με το ανθότυρο και τη φρυγανιά. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα10-15 λεπτά να πάρει χρώμα! Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com