Η πίτα που θα λατρέψουν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη της τάρτας
- 85 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για την κρέμα φλαν:
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκοι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. κεράσια κονσέρβα (ή εναλλακτικά φρέσκα πετροκέρασα χωρίς κουκούτσια)
Πως την φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ο C Κελσίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι σιγά-σιγά τη βανιλέτα, και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Την βγάζουμε από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 2 εκατοστών.
Αλείφουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με Βιτάμ και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη, καλύπτοντας με αυτήν τον πάτο από το τσέρκι και τα πλαϊνά του μέχρι τη μέση.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κορν φλαουρ.
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι.
Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια, τα οποία έχουμε στραγγίσει καλά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου.
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook