Μπορεί να την απολαμβάνατε συνήθως στις ταβέρνες, ήρθε όμως η ώρα να την φτιάξετε και στο σπίτι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. φέτα
- 3 πιπεριές κέρατο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής