Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε τα τέλεια τηγανητά καλαμαράκια!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1,5 φλιτζ. σπορέλαιο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. Νερό
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής