Αν ψάχνατε μια συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι πίτες για σουβλάκι, αυτή είναι η ιδανική!
Τι θα χρειαστούμε:
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ.τ.γ. αλάτι
- 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.τ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της συνταγής εκτός απ’ το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει συμπαγής και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη πολύ καλά και τη βάζουμε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Αλευρώνουμε την επιφάνεια στον πάγκο μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες. Μετά με τον πλάστη, ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτή πίτα. Τέλος με ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι ψήνουμε τις πίτες και απ’ τις δύο πλευρές.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook