Μια σαλάτα πλούσια σε γεύση που θα μπορούσε να είναι ένα πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1-2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα μαρουλιού
- 50 γρ. βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
- 1 πορτοκάλι μετρίου μεγέθους
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Αναμειγνύουμε τις γαρίδες με το μαρούλι.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι, ψιλοκόβουμε τον καρπό του και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.
Αναμειγνύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, λίγη χάζαρη, αλάτι και πιπέρι για τη δημιουργία σως, την οποία προσθέτουμε στις γαρίδες.
Σερβίρουμε με 2 λεπτές φρυγανιές σίκαλης ή 1 φέτα ψωμί του τοστ.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook.