Μια συνταγή με εγγυημένη επιτυχία.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τις γαρίδες:
- 400 γρ καθαρισμένες γαρίδες
- 1 κ.σ. λάδι
- Μισό κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- Λίγος δυόσμο
- 1 ποτήρι κρασί ή ούζο (ό,τι προτιμάτε)
Για το ριζότο:
- 1 πακέτο ρύζι για ριζότο
- Ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.γ. βούτυρο
- Αλάτι πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Βράστε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε το λάδι, τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια ρίξτε τις γαρίδες.
Αφού τις βάλετε στην κατσαρόλα και τις ανακατέψετε ρίξτε τις ντομάτες με το ζουμί τους, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Μετά από περίπου πέντε λεπτά, ρίξτε το κρασί ή το ούζο κλείστε το καπάκι και αφήστε να δέσει το φαγητό. Λίγο πριν είναι έτοιμο βάλτε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή ότι άλλο σας κάνει όρεξη!
Για το ριζότο, βράστε νερό με έναν κύβο λαχανικών και αφήστε το στο μάτι. Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο βούτυρο και τσιγαρίστε για λίγα δευτερόλεπτα το ρύζι.
Στη συνέχεια ρίξτε λίγο από τον ζωμό, ανακατέψτε, αφήστε το ρύζι να τον «πιει» όλο και μετά ξαναρίξτε.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ριζότο σας να είναι έτοιμο! Μόλις ετοιμαστεί ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατέψτε καλά!
Ανακατέψτε το ριζότο με τις γαρίδες και απολαύστε το.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook.